Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрация на пистовия ремък - 2,4JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрация на пистовия ремък - 2,4JTD

Здравейте колеги,аз съм нов във форума, но стар алфист. Имам 156 2.4, след никои ремонти и профилактики имам проблем.Та да си дойдем на думата. Всичко е ново- ролки ремъци, при сглобката и след нея ми се получи вибрация в ремъка на алтернатора при ниски обороти, при леко подаване на газта изчева и при пускане на климатика става страшно, при подаване на газ пак изчезва. Възможно ли е да е от амортесиорчето на едната ролка, защтото като гледам отдолу като работи на ниски обороти ролката подскача повече от 1 сантиметър. Нормално ли е това? Само него не съм сменил, моля пишете ниакой, ако е страдал..
    Last edited by pironkov66; d.m.y г., 21:00. Основание: Гре6ки

при мен тези вибрации идваха от фрайлайф ролката на алтернатора, но ако е омекнала много пружината на оптегача също ми се струва възможно.
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщение
      Здравейте колеги,аз съм нов във форума, но стар алфист. Имам 156 2.4, след никои ремонти и профилактики имам проблем.Та да си дойдем на думата. Всичко е ново- ролки ремъци, при сглобката и след нея ми се получи вибрация в ремъка на алтернатора при ниски обороти, при леко подаване на газта изчева и при пускане на климатика става страшно, при подаване на газ пак изчезва. Възможно ли е да е от амортесиорчето на едната ролка, защтото като гледам отдолу като работи на ниски обороти ролката подскача повече от 1 сантиметър. Нормално ли е това? Само него не съм сменил, моля пишете ниакой, ако е страдал..
      Ремъка както е монтиран,трабвя да може да се извърти на ръка на 90 градуса,не повече.
      Една от ролките,които си сменил,е на ексцентрик...натегни нея преди да започнеш други интервенций...нормално е да има вибрации....нали затова е този амортисьор,за да обира вибрацийте.
      Аз преди време зададох въпроса точно за тези вибраций на ремъка при ролката с аморт. и до колко са допустими те....но така и не получих конкретен отговор.
      Както ти казах,извий с ръка ремъка на една страна и виж колко е натегнат...успех.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
        при мен тези вибрации идваха от фрайлайф ролката на алтернатора,

Comment

И при мен се получаваше от фрайлайф ролката на алтернатора.

Comment

внимавай само да не натегнеш прекалено много защото ще ти излети фриона от оста на компресора

Comment

...

И при мен имам същия проблем!!! Ходя по майстори,пуснал съм тема във форума. диагнози колкото искаш ти дават (демпферна шайба,ЕГР,ролки,други шайби,запушени колектори,запушени дюзи) и не става и не става!!!
              http://vbox7.com/play:b700a8b270
              Ето клип с на моята звука.
              При теб същото ли е !?
              Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

Натегнете малко ремъка и ще се оправи.

Comment

...

Ремъците ми са добре и пак го има !!!
                  Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщение
                    Имах подобен проблем като този както го описваш. Първо смених лагера на компресора на климатика, после смяна на всички ролки и ремъци, водна помпа заедно с обтегача на аксесоарния ремък - дотук ремъка спря да подскача и изчезнаха всички нетипични шумове, но остана само гадния шум/тракане при пускане на климатика и то само на ниски обороти. След като смених и демпферната шайба с оригинална всичко се оправи. Старата беше с едва 2-3 мм гума между стоманените си части и явно не е могла да обира достатъчно вибрациите. Оригиналната трябва да има поне 2-3 см широк гумен пръстен.
                    Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                    X