Здравейте колеги,аз съм нов във форума, но стар алфист. Имам 156 2.4, след никои ремонти и профилактики имам проблем.Та да си дойдем на думата. Всичко е ново- ролки ремъци, при сглобката и след нея ми се получи вибрация в ремъка на алтернатора при ниски обороти, при леко подаване на газта изчева и при пускане на климатика става страшно, при подаване на газ пак изчезва. Възможно ли е да е от амортесиорчето на едната ролка, защтото като гледам отдолу като работи на ниски обороти ролката подскача повече от 1 сантиметър. Нормално ли е това? Само него не съм сменил, моля пишете ниакой, ако е страдал..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вибрация на пистовия ремък - 2,4JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщениеЗдравейте колеги,аз съм нов във форума, но стар алфист. Имам 156 2.4, след никои ремонти и профилактики имам проблем.Та да си дойдем на думата. Всичко е ново- ролки ремъци, при сглобката и след нея ми се получи вибрация в ремъка на алтернатора при ниски обороти, при леко подаване на газта изчева и при пускане на климатика става страшно, при подаване на газ пак изчезва. Възможно ли е да е от амортесиорчето на едната ролка, защтото като гледам отдолу като работи на ниски обороти ролката подскача повече от 1 сантиметър. Нормално ли е това? Само него не съм сменил, моля пишете ниакой, ако е страдал..
Една от ролките,които си сменил,е на ексцентрик...натегни нея преди да започнеш други интервенций...нормално е да има вибрации....нали затова е този амортисьор,за да обира вибрацийте.
Аз преди време зададох въпроса точно за тези вибраций на ремъка при ролката с аморт. и до колко са допустими те....но така и не получих конкретен отговор.
Както ти казах,извий с ръка ремъка на една страна и виж колко е натегнат...успех.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениепри мен тези вибрации идваха от фрайлайф ролката на алтернатора,
Comment
-
...
И при мен имам същия проблем!!! Ходя по майстори,пуснал съм тема във форума. диагнози колкото искаш ти дават (демпферна шайба,ЕГР,ролки,други шайби,запушени колектори,запушени дюзи) и не става и не става!!!
http://vbox7.com/play:b700a8b270
Ето клип с на моята звука.
При теб същото ли е !?Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщениеЗдравейте колеги,аз съм нов във форума, но стар алфист. Имам 156 2.4, след никои ремонти и профилактики имам проблем.Та да си дойдем на думата. Всичко е ново- ролки ремъци, при сглобката и след нея ми се получи вибрация в ремъка на алтернатора при ниски обороти, при леко подаване на газта изчева и при пускане на климатика става страшно, при подаване на газ пак изчезва. Възможно ли е да е от амортесиорчето на едната ролка, защтото като гледам отдолу като работи на ниски обороти ролката подскача повече от 1 сантиметър. Нормално ли е това? Само него не съм сменил, моля пишете ниакой, ако е страдал..
Comment
Comment